20.12.08

La Campània


Hi ha una regió a Itàlia, anomenada la Campània, la capital de qual és Nàpols, que cada cop m'impresiona més. Aquest any des de l'estiu hi he estat 3 cops i ja hi havia estat anteriorment.

L'interior em recorda tant a la Toscana, malgrat que no esta tot ben endreçat com ho està a la Toscana, amb pobles tots de pedra, tot i que algunes cases es cauen, amb un paratge amb els Apenins, que són parc Natural,i un conjunt de turons de pedra amb els seus corresponents castells i pobles...que fa que cada cop em sorprengui més. També a Caserta amb la Reggia di Caserta, el palau, residència dels borbons al Regne de Nàpols forma part del Patrimoni Mundial de la Humanitat.

La costa ja ni en parlem, la costa amalfitana amb les illes de Capri, Ischia o les ciutats costaneres de Salerno o el mateix Nàpols.

A Nàpols amb el seu patrimoni històric, amb el Vesubi al fons, exercint el lideratge sobre la ciutat, deixant la falda del volcà per la ciutat. I com és la ciutat,amb els llençols estesos al balcó, només per això ja val la pena veure la ciutat. Sense oblidar-se del castell Nou.

Pels que ens agrada la història que dir, de les ruïnes de Pompeia, on es pot veure la gent petrificada de l'explosió del volcà...