10.11.08

Yes, We Can


Feia temps que la política no em donava alegries com la de la victòria de l'Obama a les eleccions dels Estats Units, crec sens dubte que farà un món millor, i dit així, ja és un bon motiu d'alegria.

Poques vegades en política internacional he vist tantes unanimitats al món, aquests dies he parlat amb alguns clients, i amics, i ja siguin de dretes o d'esquerres ,a Europa, tothom volia que guanyés l'Obama. Fins i tot els votants de Berlusconi a Itàlia o els del PP.

De totes formes, suposo que els hi creiem molt amb l'Obama ens en portarem algunes decepcions ja que moltes vegades no és factible fer tot el que un vol fer, i rep un país en una situació molt complicada, amb una crisi econòmica molt forta, amb risc de recessió pel 2009, amb crisi financera i immobiliària. El país immers en dues guerres d'importància al Irak i l'Afganistan una altre contra en Bin Laden. I amb potències emergents amb situació poc o gens democràtica, com són Rússia i Xina amb actituds poc amigables.

A nivell interior se li demanarà un major i millor estat del benestar, pràcticament inexistent al país i per acabar-ho d'arreglar amb un important dèficit públic...

De moment però alguns senyals positius ja els tenim, com és que sembla que es podrà tornar a investigar amb les cèl·lules mare, o la protecció dels Parcs Naturals no permeten l'extracció de petroli i així com més 200 ordres executives seran derogades de forma immediata.

Crec de totes formes que l'Obama, deixarà d'empitxorar aquest món i començarà a fer que aquest sigui més civilitzats del que ho era fins ara.

Felicitats Barack Obama, Yes We can!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord