18.7.08

El Matí de Catalunya Radio

Catalunya Ràdio va néixer tenint com a model les emissores amb més prestigi d'Europa, i tenia en la BBC el seu model a imitar. La independència com a bandera, la qualitat, la informació per damunt de tot.
Sembla que ara el model a imitar ha canviat, ara el model que tenim que seguir, és el de la TVE, és a dir que cada cop que hi ha canvis de govern s'han de canviar els professionals per posar-ne de la nostre corda, i tenint la Televisió com una eina política més.
El PSC tal com varen dir fa uns mesos, calia treure la crosta nacionalista de TVC i Catalunya Ràdio, està clar que acaben de treure una part d'aquesta, però no per nacionalista sinó per independent. No es podia tolerar tenir 50o.000 oients en mans d'una persona independent, calia tindre el galliner controlat, no fos que la gent pensés pel seu compte.
L'excusa? doncs molt senzill, començar una hora abans, a les 06:00 h a veure si no vol aixecar-se tant aviat, i la segona que no era possible l 'APM, i després el programa d'en Fuentes. Es clar no poden anar 2 programes d'humor seguits. Quan el programa d'humor d'en Fuentes és absolutament infumable i més si a la mateixa franja horària, hi ha l'equivalent al Polònia a RAC1. Però es clar, en Fuentes és afí...i l 'APM, deixava en evidència els excessos del poder, fos del color que fos...i d'això no se'n pot riure, i més si ho escolten 500.000 oients. Deixar en evidència personatges com en Clos que el dia de les bicicletes va a Catalunya Radio amb cotxe oficial i dona com excusa que clar sinó no tardaria el mateix...són pecats massa grossos.
També s'acusa al programa de manca de pluralitat, de que eren tertúlies elitistes, es clar tindre a una tertúlia en Foix, Sanuy i Portabella, que potser si tots 3 pertanyen a la mateixa classe social, però el nivell d'aquesta tertúlia, era galàctica, i a mi m'agrada escoltar tertulians que m'aportin alguna cosa, i de ben segur que tots els que hem escoltat aquest programa hem participat com oients d'una tertúlia de nivell.
Crec que el PSC, plè d'autocomplaença cada cop fa més el que faria amb majoria absoluta, és a dir, deixar un país neutralitzat de qualsevol intent de pensament fora del dogma,i per damunt de tot donem-li a la gent tot ben mastegat, i que no tingui que pensar massa...aquest és el país que tenim...I que la gent miri les tertúlies dels programes del cor en lloc de les que es feien...així són les coses