1.5.08

Creu de Sant Jordi

Ja feia dies que tenia ganes d'escriure un article sobre les Creus de Sant Jordi que entrega la Generalitat a aquells catalans que ho han merescut, per la seva activitat professional, de servei al país, trajectòria... al capdevall no oblidem que és el màxim guardó que pot atorgar la Generalitat.
Però anem a veure que diu el Decret 457/1981,"distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural".
Doncs per més que em miro i em remiro la llista d'aquest any (també ho podríem fer d'anys anteriors) no trobo, hi ho dic molt a desgrat, cap merit a la majoria de guardonats.No dic que no hagin tingut una bona trajectoria professional, però no els hi veig merits per esser guardonats. Tampoc entenc que la llista tingui que ser tant extensa com és. Com si anéssim tant sobrats de patriotes...
Els guardonats aquest 2008 han estat, Nolasc Acarín, Jaume Arenas, Francia Boris, Josep Cassú, Jaume Cela, Francesc Codina, Jordi Dauder, Montserrat Estil.les, Ricard Fornesa, Joaquima Júdez, Eulàlia Lledó, Antoni Lloret, Jordi Petit, Anna Maleras, Josep Maria Massons, Jordi Peix, Empar Pineda, Enric Piquet, Jacint Ros Hombravella, Mercè Sala, Rosa Serra, Jaume Sobrequés, Jose Maria Socias, Anna Tarrés, així com també algunes entitats.
Potser és dificil trobar patriotes en aquest país, però el que no em sembla correcte és entregar guardons a gent que sincerament no sé que han aportat a aquest país. Un alcalde franquista com José Maria Socias, per molt que ajudés a acabar desde dintre amb l'ajuntament franquista, el que està clar és que era un franquista, sino mai hagués sigut alcalde. La Mercè Sala, que va gestionar la RENFE i perque ningú es pensés que afavoria catalunya feia les inversions en altres territoris, gràcies a això tenim encara catenaries dels anys 30. Una seleccionadora espanyola de natació sincronitzada, calia donar aquest guardor a una seleccionadora espanyola en la situació que estem amb les seleccions catalanes que espanya no ens deixa que poguem competir.... i així podríem continuar amb la majoria de guardonats...Quina pena...