8.4.08

Liberals i Conservadors

Ja fa temps, que escolto per parts interessades un desconeixament-confusió respecte a qui és i què són les polítiques lliberals i quines les conservadores.

Des de el PP i els mitjans afins, s'intenta parlar o dir, que volen una política lliberal, però la veritat és que en les seves explicacions ideològiques, no es veu per enlloc. Suposo que prefereixen ser lliberals ja que això els hi dona un plus de modernitat, que el conservadorisme està molt associat a la naftalina .Està clar que és un partit conservador, i l'únic que no en tenen és el nom, ja que es volen anomenar com lliberals.

Per exemple, com a lliberals convençuts hi trobaríem com un dels seus exponents el Professor Sala-Martín qui s'anomena lliberal i a fe que ho és. En tots els seus posicionaments, manifesta sempre que té que ser el mercat qui ho reguli tot, que l'estat té que ser el mínim possible, etc..Valors del liberalisme. Al altre cantó ens trobem els conservadors de tota la vida, que han crescut gràcies als oligopolis, com el d' ENDESA amb el Sr. Pizarro i molts altres al capdavant.

Per a un lliberal, quasi per definició, el patriotisme no es una cosa fonamental, de la mateixa forma que tampoc ho és la religió, ni els valors tradicionals de la societat. I sens dubte aquest són les bases en la que la dreta espanyola s'aguanta. És a dir, en el conservadorisme no pas en el liberalisme.

Aquests nerviosisme per no voler ser conservador, no només ho trobem al PP sinó també a la gran majoria de mitjans de comunicació afins. Ja seria hora que algú, els hi expliqués...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

carretero és la nostra solució per acabar amb els interessos de carod i les males maneres de puigcercós, passa-ho i endavant, salvem ERC!

Anònim ha dit...

Potser el Carretero s'hauria de canviar el cognom i fer-se dir "Carreter" o "Carreté", com aquell esquerrà del temps de la República que es deia Jaime Aguadé i es va canviar nom i cognoms: Jaume Aiguadé.