5.2.08

Superdimarts


Avui és el que s´anomena el "Superdimarts", és a dir, el dia que s´escolleixen un major nombre de delegats per a la convenció demòcrata que escollirà el candidat a ocupar la Casa Blanca.

És també un test, per veure l´acceptació dels candidats en diverses parts del país, de moment Obama té un lleuger avantatge sobre la candidata oficialista Clinton que té el suport del partit que anomena un 40% dels delegats de forma directe.

Moltes vegades critiquem (i amb molta raó) com funcionen els EUA, però de vegades ens oblidem que són un exemple en l'organització política i aprofundiment democràtic. Els candidats han anat guanyant barri per barri, en reunions moltes vegades de no més de 15 o 20 persones els vots necessaris per l'elecció dels delegats que escolliran el candidat. Ja ens agradaria a nosaltres, poder fer aquests processos de primàries per escollir els candidats a les convencions.

Ja posats, a mi m´agradaria que guanyés el candidat Obama, ja que no és el candidat oficial i amés té una gran acceptació entre l´electorat, ja que de moment va per davant de la Hillary Clinton.

Però sigui quin sigui el candidat, el que si tinc segur, és que espero que qui guanyi sigui el proper President dels EUA. No crec que el món, pugui permetre´s un altre govern conservador semblant al que hi ha hagut fins ara. I tenint del cert, que si guanyen els demòcrates el món no s´arreglarà de cop, el que n´estic segur és que entrarem en una etapa de tranquil·litat política, ja que en aquests darrers 8 anys han passat masses coses, com per pensar que aquestes eleccions no ens afecten.