23.1.08

Morro de São Paulo


Hi ha un indret al Brasil, concretament al Estat de Bahia, que m´agradaria comentar-vos, és un altre dels múltiples paradisos que existeixen al Brasil.

Està a l´illa de Tinharé, a la costa do Dendé, a uns 80 kms de Salvador de Bahia.

És espectacular, veure que a l´illa no hi han vehicles a motor, i els carrers estan formats per sorra de platja, on els taxis, són ases que porten les maletes urbanes (amb rodetes) dels turistes..., on pots menjar peix i marisc acabat de pescar, on menjar llagostes, és un plat econòmic i abundant...! Quin plaer acabar saturat de marisc...!


Les palmeres arriben fins a la platja, on les marees que pugen i baixen les van cobrint...sempre hi fa bon temps, fins i tot quan hi plou, amb temperatures tropicals i aigües calentes...
Els establiments hotelers són davant de la platja, petits i de força qualitat i a uns preus molt raonables (25 Eur) per nit, tenint en compte que són davant la platja, i que pots anar-hi descalç... i on les caipirinhes, hi són servides a discreció! de tot tipus de fruites tropicals, moltes d´elles desconegudes per nosaltres...!

A les nits, especialment en temporada alta, els bars estan plens a vessar de turistes que hi van a prendre descans....o no...ja que estan oberts fins la matinada...! i tot això, bé condimentat amb la tradicional amistat i amabilitat brasilera.


Podem dir, que l´illa, està organitzada en xifres i cada una, està especialitzada en una cosa.
A la platja numero 1, és on van haber-hi les primeres cases. I els primers establiments humans amb una font de meitat segle XVIII.

A la platja numero 2, és potser, la més coneguda on hi han tots els locals de nit, on hi ha ambient fins a la matinada.

A la platja numero 3, és on estan las pousadas i els Restaurants, on es pot menjar tot tipus de peixos i mariscos.

En una de les platges, en concret la numero 4, hi han unes zones rocalloses, on quan baixa la mar, es formen unes petites piscines, on es veuen tot tipus de peixos tropicals.

L´interior de l´illa, és també molt interessant essent en general de mata atlàntica, és a dir, de selva verge, que no s´hi pot entrar per l´ho espès que és.
Si voleu visitar l´illa, el més senzill és agafar un fast Ferry que surt de Salvador de Bahia (al mercat, a la cidade baixa), i que hi va , si us maregeu us serà un problema seriós, ja que el vaixell es mou una mica, hi ha una altre opció que és agafar una avioneta al aeroport de Salvador. Tot i que és més car, aproximadament 60 Eur, té l´avantatge de poder veure uns 80 kms de costa....i en el conjunt del viatge potser tampoc és tanta despesa...
Si hi aneu,i és temporada alta cal que feu reserva, sinó us podeu trobar una sorpresa desagradable.

Si es temporada baixa, hi podeu anar tranquils i escollir el hotel que més us agradi...un cop sigueu a l´illa.