2.12.08

Memòria Històrica..!


Feia dies que volia escriure un article sobre el controvertit tema de la memòria històrica, i ve arrel d'uns fets que varem viure al poble dels pares de l'Eva, a la Manxa.

Varem quedar amb unes amigues per anar a sopar,una d'elles militant del PP, i simpatitzant del antic règim (per dir-ho d'alguna manera) ens va dir que anéssim a sopar a un restaurant d'un familiar d'ella.

Esperant que arribes, xerrava amb l'Eva tranquil·lament, i sento "Arriba España", "Viva José Antonio", li dic a l'Eva escolta has sentit el que ha dit aquest "sujetu", li dic ha dit "Viva Jose Antonio" amb la ma enlaire, i em diu no pot ser i jo penso, tens raó no pot ser, però diria que han dit "Viva José Antonio".


Continuem xerrant i al cap d'uns minuts torno a sentir,"ahora os pongo una marcha militar y venga todos aquí con la mano levantada" i unes 10 persones seguint-li la brometa...el bar/restaurant ple de gom a gom...Ara l'Eva ho va sentir amb total claredat, al moment (era la nit de Halloween) entren 3 nois adolescents al mes pur estil americà i demanen que els regali alguna cosa, i diu:" muy bien, pero primero repetid conmigo", "arriba España, Viva José Antonio!!!" els nois varen repetir-ho i com a premi s'endugueren una ampolla de vi.
La conyeta del Viva José Antonio es repetí i decidirem marxar del restaurant malgrat havíem quedat, sortint ens trobarem les amigues, i li vaig dir clarament que allà no menjava, i que això a tot Europa era delicte i que per culpa del feixisme havia mort molta gent a Europa, em digué que no ho entenia, que el comunisme també havia matat molta gent....! Varem marxar i quedarem després per prendre una copa...

Quan tens que explicar-li a algú la diferència entre el feixisme, ideologia criminal des del primer moment, i el comunisme on hi ha hagut criminals com l'Stalin però que en absolut ha sigut mai una ideologia criminal, malgrat que moltes vegades hagi sigut dictatorial..., quan es veu com una gràcia una salutació feixista, vol dir que alguna cosa no funciona. Si algú pot tindre una ideologia com aquesta, i tindre un establiment públic i que la gent no se'n avergonyeixi, ni li digui res, quan en el poble hi han carrers com calle División Azul, que a qualsevol país d'Europa posaria l'Alcalde a la presó, vol dir...que cal molt més que una llei de memòria històrica.

Si Espanya, no es fa un plantejament seriós, de que és acceptable i què no? Espanya continuarà essent un estat que fa riure a Europa, així la setmana passada un seguidor del Racing de Santander fou detingut a París per fer una salutació feixista...és clar, allà als delinqüents els posen a la presó.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, Miquel. Que el rebuig al feixisme no ens faci perdre el nord: mira de no fer afirmacions del tipus "el comunisme no ha estat mai una ideologia criminal". Perquè les víctimes de les dictadures comunistes es compten per milions (de morts). I tot en nom de la construcció d'una societat nova, perfecta, bastida a partir de la eliminació de l'altre (en aquest cas, el que no creia en les idees del Partit Comunista de torn)

Carles

Miquel Gironès Abril ha dit...

Hola Carles,

Com a ideologia no ha estat mai criminal, el marxisme no ho és, ni Engels en els seus escrits ho va ser, encara que totes les dictadures ho han estat (com Stalin, Ceaucescu,Castro, les asiàtiques...etc) però per exemple a Xile amb Allende no ho era...la ideologia no era criminal, encara que la majoria de vegades la aplicació si ho era