17.7.08

Dèficit fiscal

Hi han coses que eren esperades i així s'han confirmat, Catalunya és la tercera comunitat amb major dèficit fiscal segons reconeix el propi estat tot i que la Generalitat té altres xifres que encara augmenten el dèficit fiscal, segons l'informe encarregat a uns experts.
La Comunidad de Madrid ha aprofitat l'efecte seu (moltes vegades inclús pressionant les empreses) per tindre el domicili fiscal allà,recordem el cas Gas Natural que va tindre de canviar la seu, quan era i és una empresa pensada,i muntada a Catalunya, i com aquesta unes quantes més. Però d'economia productiva res de res...
La realitat és que la economia productiva es situa al eix Mediterrani, i al eix Pirinenc (Euskadi, Rioja, Aragó). La resta té una economia subvencionada durant segles, vagi per endavant que crec amb la solidaritat interterritorial i internacional, però crec que els diners que marxen cada any i no tornen (1/3 del total, quasi res) no han sigut aprofitats de cap manera, i això és el pitjor.
Altres regions al món, si que han aprofitat els subsidis, per exemple Irlanda o Finlàndia, la economia Irlandesa va ser una economia agrícola durant segles, sense anar més lluny quan Espanya i Portugal, entraren a la antiga Comunitat Economia Europea,eren a la cua d'Europa,però els subsidis els utilitzaren per tornar a orientar la seva economia. Avui és la quarta economia de la Unió Europea.
Per si això no fos prou,des de els mitjans de comunicació espanyols s'ha dit, i es diu, que Catalunya és insolidària, que si tomba, que si gira...atiant l'anticatalanisme, en comptes de fer-se una autocrítica seriosa sobre quin enfoc econòmic té de fer-se Espanya. Quina viabilitat econòmica han de tindre Extremadura, Andalusia o les Castelles.
Com pot ser, que nosaltres tinguem la Generalitat fregant la fallida econòmica, igual que molts ajuntaments, i a d'altres parts es subvencionin coses que aquí no podem ni sommiar, com dentistes, canvi de sexe, ordinadors a les aules...etc, és clar, com aquí ens gastem tots els recursos en la llengua catalana...doncs és clar no tenim diners...!Seran poques vergonyes!
Els pocs diners que es gasten, a Catalunya per part de l'Estat no es fan tampoc pensant amb l'economia productiva, sinó com expliquem el que ha costat portar el TGV fins a l'aeroport de Barcelona i no l'hem pogut portar a Tarragona. I una altre cosa que no té perdó és que el TGV, no conecti Castelló amb Tarragona, és a dir, l'economia productiva valenciana en lloc de treure les mercaderies ràpidament cap a Europa, doncs no, ho fem passar per Madrid, perquè els funcionaris vagin a la platja...en fi..
Crec que en els propers anys l'independentisme creixerà gràcies als independentistes de Madrid que ens ajuden als que som aquí amb molta força