18.3.08

Eleccions

Ja fa uns dies que estic reflexionant sobre els resultats d'ERC a les darreres eleccions, i les primeres reflexions que em sorgeixen són les següents.
a) Els resultats no són tant dolents com semblen ja que es fins a cert punt llògic que després del resultat a les darreres eleccions al Congrés hi tenia que haber-hi una baixada en els resultats. Si tenim en compte el conjunt d'eleccions aquestes han estat les segones millors per ERC al Congrés des de la transició.
b) Cal fer una autocrítica seriosa, ja que portem vàries eleccions baixant i aquesta baixada es deu de forma clara a les actuacions a nivell nacional que ens porten a aquest descens de vots. I hi ha una responsabilitat directa de la direcció nacional en aquesta baixada.
c) Cal que les persones que ocupen els càrrecs siguin sempre els millors dins el partit deixant de banda les amistats i les fidelitats inquestionables com a eina per escollir les persones com càrrecs de confiança, càrrecs intermitjos....
d) El partit és un partit sòlid i amb ganes de mirar al futur, i té que ser i serà la militància qui decidirà cap on hem d'anar.
e) Els mitjans de comunicació, sempre explicaran amb tot detall totes les dicrepàncies cosa que em sembla correcte, la llàstima és que no sigui així també amb tots.
f) Les dicrepancies i el resultats del congrés no té perquè comportar que perdem militants que en l'actualitat formen part de la direcció nacional, ja que tots sóm necessaris en aquest projecte.