15.2.08

Kosovë


Sembla que de forma imminent Kosovë proclamarà de forma unilateral l'independència, aquesta província Sèrbia encara, deixarà de ser-ho probablement entre diumenge i dilluns, ja només dependrà de que la UE acabi de desplegar els policies, jutges i funcionaris de duana.

Kosovë havia estat molt vinculada al naixement de la nació Sèrbia, així s'hi poden trobar alguns dels monestirs més importants pels Serbis, i són considerats per aquests com a part inseparable de la nació Sèrbia.

El cert és que el 90% de la població de Kosovë de majoria albanesa s'ha manifestat de forma clara per la independència, i aquesta arribarà després de molts patiments. Amés segons va manifestar el president, aquesta serà feta amb el màxim respecte a totes les altres nacionalitats, especialment la Sèrbia. Una molt bona declaració d´intencions del que té de ser aquest nou estat.

Amb aquesta independència, s'haurà acabat el procés que inicià eslovènia, i que ha portat a la desintegració de l´antiga Iugoslàvia, estructura política sorgida després de la primera Guerra Mundial que mai tindria que haver-se constituït. Durant el segle XX s'han comés masses errors amb les fronteres, que ara es tenen que anar corregint.

Sens dubte de la mateixa forma que a l'Europa oriental han anat sorgint nous estats, en masses cassos amb molta violència, estic segur que a l´Europa occidental passarà el mateix i nacions com Escòcia, Euskadi,Gal.les, Còrsega o Catalunya iniciarem processos d'autodeterminació.