18.12.07

Brasil
















Brasil, és un país molt interessant de visitar, ja sigui pels seus paratges naturals que són espectaculars, com per les persones i la seva forma particular d´entendre la vida, com per els moviments polítics i socials que els han afectat al llarg de l´història i que sens dubte els hi ha marcat el caràcter.

Degut a la meva feina, tinc l´oportunitat de seguir el Brasil de molt aprop, i ara m´agradaria fer un primer esment al Brasil com a destinació turística, i que pugui ajudar una mica a aquelles persones que tinguin previst fer un viatge a aquest gran país. M´agradarà fer-ne d´altres, parlant de la situació política, social o la forma d´entendre la vida del brasiler.










Qui vulgui fer un viatge al Brasil, i el seu vol aterri directament a Sao Paulo, li diria que aquesta ciutat no és de les més boniques que hi ha al Brasil, però si el vostre vol hi aterra, és una ciutat on es poden fer algunes compres,i hi han restaurants realment molt interessants i molt cosmopolites.L´únic problema és per aquells a qui els hi agradi l´enologia, es trobaran que és molt car el beure vi, tant en un Restaurant com comprant-lo en la botiga. I moltes vegades tens de fer un bon sopar amb cervesa o caipirinha...El preu d´una ampolla de vi normaleta al restaurant, està als 20 Eur, si hi esteu molts dies us acabareu adaptant...especialment perque acostuma a fer-hi calor... i la caipirinha és deliciosa, res a veure amb les que podem trobar per aquí.










Nosaltres varem visitar, Guarujá que es una ciutat turística, amb platges amplies i amb una molt bona climatologia i és juntament amb Santos la platja més habitual dels paulistes, malgrat estar totalment urbanitzat les platges són impressionants.Si continues pujant vora el mar direcció nord arribes a Ilhabela. Visitant l´illa tens la sensació que en qualsevol moment, veuràs vaixells pirates, corsaris i caraveles.














Per arribar a l´illa teniu que agafar una barca que us portarà fins a l´illa des d´on podreu fer les excursions que us agradin.










Cal que aneu amb molt de compte amb els "Borrachudos", no són veïns que s´han passat amb la caipirinha, sino que són uns mosquits molt petits, que si et piquen els recordaràs tot el viatge, per tant aneu amb comte!


Aquesta illa, és una Reserva de la Biosfera, declarada per la Unesco el 1977, i hi ha protegit el 78% del total de la illa.




Un cop aquí, hi han molts salts d´aigua (cachoeiras), ja que l´illa és molt muntanyosa, tenint diferents pics amb més de mil metres d´alçada. També es pot caminar per diferents senders (trilhas) que hi han per anar descobrint la flora i la fauna autòctona. És un dels pocs llocs on encara hi ha Mata Atlántica, és a dir, Selva tropical verge on mai s´ha tallat cap arbre i l´home no hi ha accedit ja que es molt espessa.


A moltes platges, només s´hi pot accedir, per mar o per senders molt tancats per la Selva, quan ho visites tens la sensació d´estar en lloc privilegiat.